Хрупкав рибен пай

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
336
292
22/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо397
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите тесто за пай, пресейте брашното със солта и смесете с маслото. Разбъркайте и оформете трохи с помощта на ръцете си, като добавете и 2-3 с.л. вода. Сложете тестото в хладилник за 30 минути.

Сложете рибата в тенджера и сипете мляко, колкото да я покрие. Кипнете, сложете капак и варете 5-10 минути.

Изсипете млякото в купа и когато рибата изстине, я обезкостете. Разтопете маслото и добавете брашното. Запържете за 2 минути и прибавете 275 мл от млякото, като от време на време разбърквате.

Кипнете соса и го варете 6 минути. Махнете от огъня и добавете рибата, нарязаните кисели краставички, каперси, магданоз и яйцата. Овкусете със сол и черен пипер, добавете лимоновия сок. Оставете сместа да се охлади напълно.

Загрейте фурната на 220 градуса. На набрашнена повърхност разточете тестото в квадратна форма и изсипете сместа в центъра. Намажете с яйце краищата и съединете. Намажете с оставащото яйце и запечете за 30 минути така приготвения солен пай.

Вкусен хрупкав рибен пай!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар