Задушена риба с джинджифил и сусам

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
309
288
06/12/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо417
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 700 г филе
  • джинджифил - 6 см корен
  • соев сос - 1 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • зелен лук - 2 стръка
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете джинджифила, чесъна и зеления лук. Запечете сусама в загрят тиган без мазнина за 1-2 минути. Извадете сусама и в същия тиган сипете двата вида олио и изпържете чесъна и джинджифила.

Добавете сусама и смесете с лимоновия сок, соевия сос и нарязания зелен лук.

Нарежете филетата риба на дълги ленти, овкусете ги със сол и черен пипер.

Всяка лента се пълни с малко от сместа и се прикрепва с коктейлна пръчица. Поръсете с оставащата смес и ги задушете за 8-10 минути.

Сервирайте с варен ориз.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар