Италиански крем с два вида вино

Марина НордМарина НордНовак1219
18/08/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо508
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините се режат на резенчета и се разпределят в купички.

Захарта се карамелизира до светлокафяв цвят, добавя се бялото вино и след това червеното вино.

Добавя се ванилията и сместа се вари на бавен огън, така че да се изпарят две трети от нея.

Нишестето се размива в малко вода и се добавя на тънка струйка във врящия винен сироп.

Щом кипне, се сваля от котлона и с него се заливат смокините. Охлаждат се и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар