ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Захаросани сини сливи

Захаросани сини сливи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k31527264
Захаросани сини сливи
11/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене400 мин.
Общо415 мин.
Порции15
"А когато не ви се меси или пече, винаги може да приговите този супер вкусен десерт от сини сливи"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • вода - 2 ч.ч.
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се захарен сироп, като захарта и водата се оставят да заврят на бавен огън и след като кипнат, се оставят да се варят 10 минути.

Сливите се разрязват на половинки, костилките се махат и плодовете се пускат в захарния сироп.

Варят се 15 минути на бавен огън и се свалят от котлона. Оставят се да се охладят за 4 часа и се връщат на котлона.

Варят се отново 15 минути на бавен огън и отново се оставят да се охладят за 4 часа. Процедурата се повтаря за трети път и след това сливите се отцеждат в гевгир.

Плодовете се редят на скара, сложена върху тава, и се пекат 5 часа на фурна на 70 градуса.

Вадят се, оставят се да се охладят, овалват се в пудра захар и се съхраняват в добре затварящи се съдове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: