Захаросани сини сливи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
228
27
220
11/09/2015
"А когато не ви се меси или пече, винаги може да приговите този супер вкусен десерт от сини сливи "
Приготвяне15 мин.
Готвене400 мин.
Общо415 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 033
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сини сливи - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • вода - 2 ч.ч.
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се захарен сироп, като захарта и водата се оставят да заврят на бавен огън и след като кипнат, се оставят да се варят 10 минути.

Сливите се разрязват на половинки, костилките се махат и плодовете се пускат в захарния сироп.

Варят се 15 минути на бавен огън и се свалят от котлона. Оставят се да се охладят за 4 часа и се връщат на котлона.

Варят се отново 15 минути на бавен огън и отново се оставят да се охладят за 4 часа. Процедурата се повтаря за трети път и след това сливите се отцеждат в гевгир.

Плодовете се редят на скара, сложена върху тава, и се пекат 5 часа на фурна на 70 градуса.

Вадят се, оставят се да се охладят, овалват се в пудра захар и се съхраняват в добре затварящи се съдове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар