Милфьой с къпини

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Милфьой с къпини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • пудра захар - 3 с.л.
  • сметана - 200 г
  • извара - 150 г
  • бутертесто - 500 г
  • йогурт - 100 г
  • къпини - 300 г
  • кафява захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва на два правоъгълника и се слага в тави. Покрива се с хартия за печене, отгоре се слагат зърна боб, за да не се надига тестото при печенето. Всеки блат се пече по 15 минути на 200 градуса.

Вади се, охлажда се и се разрязва на 8 парчета.

Изварата се разбива с йогурта. Добавя се захарта. Сметаната се разбива отделно. Върху половината тестени парчета се слага от крема с изварата.

Върху крема се слагат къпини и се покриват с останалите парчета тесто. Отгоре се слага от сметаната, разпределят се останалите къпини и се поръсват обилно с пудра захар.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: