Руски отворен пай с немско грозде

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
20/11/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо295
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се реже на кубчета, смесва се с брашното, пудрата захар и солта. Реже се, докато се образуват трохи. Добавя се яйцето и млякото и се замесва тесто.

Прави се на топка и се оставя за 30 минути в хладилника. Тестото се разточва на тънка кръгла кора.

В тава, постлана с хартия за печене, се премества тестото, като се навива върху точилка и се премества внимателно.

Немското грозде се смесва със захарта и нишестето и се слага върху тестото, като се оставят свободни по около 6 сантиметра до ръба на кората.

Свободните краища тесто се усукват леко, така че да се получат стенички на пая. Пече се 30 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна. Сервира се топъл.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар