Ливанско кибе

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k6611k
Ливанско кибе
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • булгур - 115 г
  • агнешко месо - 450 г кайма
  • лук - 1 глава
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За пълнеж
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • агнешко месо - 225 г кайма
  • кедрови ядки - 50 г
  • бахар - 1/2 ч.л.
  • Дип с мляко
  • кисело мляко - 600 мл
  • чесън - 203 скилидки
  • мента - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Измийте булгура много добре. Смесете агнешкото с подправките и лука, добавете булгура. За да направите пълнежа, загрейте зехтина и запържете лука.

Добавете агнешката кайма и запържете, след което прибавете кедровите ядки, бахара, сол и черен пипер.

Намазнете форма за печене и сипете половината от сместа с булгур, притиснете и отгоре сложете пълнежа. Покрийте с оставащата част от булгура, като притиснете добре.

Отгоре залейте с разтопеното масло и запечете за 40-45 минути. Междувременно направете дипа и сервирайте ливанското кибе с него.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: