Френски сладкиш с праскови и сирене бри

13/08/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 173
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се смесва с маслото така, че да се образуват трохи. Добавя се пудрата захар, ванилията и солта. Добавя се жълтъкът и сместа се слага в тавичка, като се притиска към дъното и се оформят и стенички.

Пече се 20 минути на 190 градуса. Прасковите се попарват с вряла вода и ципата се обелва.

Плодовете се нарязват на резенчета с дебелина около половин сантиметър. Слагат се в плоска чиния и се поръсват с половината от захарта. Оставят се за 10 минути.

Сметаната се разбива с яйцето и захарта. Сиренето бри се нарязва на малки кубчета и половината се добавя към сметановата смес. Прасковите се слагат върху изпеченото тесто и се заливат със сметановата смес.

Пече се 20 минути на 180 градуса. Останалото сирене бри се разпределя по повърхността на сладкиша и се връща във фурната за десетина минути. Охлажда се в тавата и се сервира студен.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар