Сангрия Розе със сок от нар

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
229
27
220
26/09/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • сини сливи - 3 бр.
  • ягоди - 6 бр.
  • сок от нар - ½ ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • захар - ¼ ч.ч.
  • портокалов ликьор - 3 с.л.
  • коняк - 25 мл
  • лед - 1 ч.ч.
  • розе - 750 мл
  • минерална вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Виното се излива в кана. В отделен съд се смесват сокът от нар, захарта, конякът и ликьорът.

Лимонът се изстисква, сокът се добавя към сместа. Добавя се ледът и водата.

Сместа се разбърква до разтварянето на захарта, излива се в каната при виното и се разбърква добре.

Сините сливи се нарязват на ситно, ягодите се нарязват на четвъртинки.

Плодовете се добавят към сместа с виното и каната се оставя за 2 часа в хладилника. Сервира се в чаши, пълни до половината с лед.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар