ezine.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от дюли с вино

Конфитюр от дюли с вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7361k
Конфитюр от дюли с вино
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сервираме този конфитюр от дюли с палачинки, пържени филийки, мекици или други вкусни закуски"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме, почистваме и нарязваме дюлите на резенчета.

Слагаме виното, захарта и всички подправки в тава и ги оставяме да врят на тих огън. След 5 мин. прибавяме резенчетата и варим още 30 мин.

Изваждаме дюлите с решетъчна лъжица и ги разпределяме в бурканчета. Заливаме ги със сиропа, след като сме го прецедили.

Затваряме бурканчетата с конфитюр веднага.

Сервираме този конфитюр от дюли с вино за закуска с палачинки, пържени филийки, мекици или други.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: