Гратин с праз и кимион

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
310
288
17/07/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо484
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете нарязания праз в дълбока тенджера, добавете бульона, виното, кимона и солта.

Кипнете и задушете за 5-7 минути. Извадете праза и го прехвърлете в в тава. Варете течността докато се редуцира наполовина, след което сипете млякото, така че да стане 350 мл течност.

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото и запържете брашното за 1-2 минути. Добавете бульона и млякото, разбъркайте.

Задушете за 5-6 минути и сипете върху праза. Смесете галетата, настъргания морков, магданоза, кашкавала и нарязаните бадеми, сипете върху праза и запечете за 20-25 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар