Морковен мус с гъбен сос

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
308
288
23/07/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо669
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Намазнете 4 формички за печене с обем по 150 мл. Сложете нарязаните моркови и чушка в тенджерка, залейте с бульона и варете за 5 минути. Отцедете зеленчуците.

Разбийте яйцата и белтъка, смесете със сиренето и овкусете със сол и черен пипер. Пасирайте зеленчуците и добавете сместа със сиренето, продължете да пасирате. Добавете естрагона. Разпределете сместа в приготвените формички за печене и ги покрийте с фолио.

Сложете купичките в тава с топла вода и запечете за 35 минути. За да направите гъбения сос, разтопете 1 с.л. от маслото в тиган, добавете почистените гъби и задушете за 5 минути.

В друга тенджерка сложете оставащото масло, добавете брашното и млякото и задушете, докато сосът се посгъсти. Смесете с гъбите и поръсете с черен пипер. Обърнете муса от купичките и сервирайте с гъбения сос и сварен ориз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар