Гречевая каша

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
248
50
803
02/11/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 849
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете гречката на сух тиган на среден огън, като бъркате непрекъснато. След 15-20 минути долейте с гореща вода, посолете и добавете маслото.

Варете така 5-10 минути, като през това време разбъркайте няколко пъти. Когато разпукалите се вече зрънца на елдата започната да поемат течността, свалете от котлона съда и сложете капак.

Оставете да престои така за около 15-20 минути, за да се заварят зрънцата.

Кипнете млякото и натрошете сиренето и изварата. Залейте всяка порция от кашата с 150-200 мл мляко, а отгоре добавете на вкус от сиренето с изварата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар