Таджин

20/10/2010
отНовак
"Таджин с пилешко месо - вълшебен вкус от ориенталската кухня "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене110 мин.
  • Общо130 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27 274
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за 1 нощ, а на другия ден се сварява в подсолена вода. Спанакът се попарва за малко, а пилешкото се нарязва на малки парченца. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Месото се запържва заедно с лука в дълбок тиган, прибавя се доматеното пюре, нарязаните чушки, фасулът и се доливат 2 ч.ч. вода. Когато заври, котлонът се намалява и ястието къкри около час.

Отлива се малко от соса в чаша. В тигана се прибавят галетата, сиренето, спанакът, маслото и сол на вкус. Чукват се яйцата и се бърка продължително. Таджинът се изсипва в намаслена тава и се пече, докато течността се изпари.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Владо
Владо
01.10.2015 12:36
Таджин или тажин (кабильск. taǧin) — блюдо из мяса и овощей, популярное в странах Магриба, а также специальная посуда для приготовления этого блюда.
0
0
Иван Радев
Иван Радев
30.09.2015 22:21
Не знам кой ги пише тези рецепти,но с правото на почти 19 годишен стаж в държавата Мароко ще добавя ,че "ТАЖИН" е глинен съд ,който се състои от 2 /две/ части. Респективно: дъно чиято форма се доближава до тази на дълбока тава, в която се поставя желания за готвене материал заедно с подправките и капак с конусовидна или спираловидна форма, задължително с малка дупка . функции на капака са да задушат садържанието на долната част. Ако правилно съм разбран то рецепта " Тажин" Ви съветва да ядете глинени грънци! И за още по точна информация по логично е да си напише например: боб и пилешки бутчета сготвени в тажин ,но понеже тук въпросния съд отсъства и аз самия не знам кое е общото с тажина. Определено Ви уверявам ядене приготвено в тажин е "висшия пилотаж" на кулинарията!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Gotvach.bg