ezine.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с риба тон

Фарфале с риба тон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k8042k
Фарфале с риба тон1 / 2
11/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 400 г от консерва
  • бяло вино - 3 с.л.
  • маслини - 10 бр. черни
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • фарфале - 400 г
  • риба тон - 175 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера, запържете лука и чесъна за няколко минути. Добавете доматите и кипнете, след това сипете виното и задушете за 1 минута.

Прибавете маслините и ригана, сол и черен пипер, сложете капак и задушете за 20-25 минути. Междувременно сварете пастата, отцедете я.

Прибавете рибата тон към соса, разбъркайте и смесете с пастата. Сервирайте веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: