Джинджифилова торта с праскови и сметана

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714265
04/07/2015
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо373
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете форма за печене. В дълбока купа разбийте заедно разтопеното масло с меда и яйцата.

В друга купа смесете заедно млякото, джинджифила, индийското орехче и карамфила, портокаловата кора и сол. Прибавете към яйцата и разбийте добре.

Пресейте брашното със содата и добавете към горната смес. Разбийте и сипете в тава.

Изпечете за 30-40 минути и оставете да се охлади. Обелете и нарежете прасковите. Сложете ги в купа и поръсете с лимоновия сок.

Разбийте с миксер сметаната и бавно добавете захарта. Нарежете тортата и я сервирайте със сметаната и резени праскови.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар