Плодове в бяло вино

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714179
11/07/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо835
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кората от един портокал, залейте я с малко вода и варете 3-4 минути. Отцедете и запазете сока. Изстискайте сока от 2 портокала. Загрейте захарта докато се разтопи и покафенее. Сложете хартия за печене в тава и изсипете половината карамел.

Добавете водата и изстискания портокалов сок към оставащия карамел. Добавете 150 мл от водата, в която се вариха портокаловите кори, варете и накрая добавете виното. Свалете от котлона.

Нарежете прасковите и ябълките на тънки резени и ги сложете в каремеления сироп. Кипнете за 3-4 минти и прехвърлете в купички за сервиране.

Обелете и нарежете и оставащите портокали, прибавете ги към другите плодове. Прибавете и ягодите. Кипнете леко, охладете и начупете карамела, който оставихте върху хартията за печене.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар