Паста със сардини

MarianaMarianaДжедай7720
02/11/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в топла вода за 10 минути, отцедете и подсушете с домакинска хартия. Загрейте 3 с.л. зехтин и сотирайте ситно нарязания лук за 10 минути на средно силен огън. Добавете стафидите и кедровите ядки и гответе 2 минути.

Междувременно бланширайте листата копър за 1 минута и ги подсушете. Нарежете ги и заедно с аншоата ги добавете към лука и стафидите. Гответе на бавет огън за 15 минути, като от време на време добавяте по малко топла вода.

Към сместа в тигана добавете половината сардини, нарязани на парчета, овкусете със сол и черен пипер гответе 10 минута.

Междувременно пригответе пастата според упътването на опаковката. Отцедете и сложете при рибената смес на тигана.

Добавете соса от консервата сардини, разбъркайте и прехвърлете в плитка тава. Отгоре подредете останалите сардини и запечете в предварително загрята на 200 г фурна за 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар