Пай с портокали и пекан

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
543
413
Пай с портокали и пекан
30/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
"Приготвен с желание и любими продукти, този пай е идеалният десерт за всеки ден"

Необходими Продукти

  • брашно - 175 г
  • сол - 1 щипка
  • масло - 90 г
  • пекан - 1 с.л.
  • вода - 4 - 5 с.л. ледено студена
  • Пълнеж
  • пекан - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 175 г
  • златен сироп - 175 мл
  • портокалова кора - от 1 бр.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите тестото, пресейте брашното със солта, добавете маслото и направете маслени трохи.

Добавете нарязаните орехи пекан, сипете ледената вода и оформете тесто. Разточете го на кръг с диаметър 20 см, сложете във форма за пай.

Наредете орехите. Разбийте яйцата със захарта, захарния сироп, портокаловата кора и ванилията.

Изсипете отгоре и изпечете пая в загрята на 190 градуса фурна за 40 минути. Охладете, поръсете с пудра захар и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: