Пай с портокали и пекан

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14540
30/06/2015
"Приготвен с желание и любими продукти, този пай е идеалният десерт за всеки ден "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо421
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 175 г
  • сол - 1 щипка
  • масло - 90 г
  • пекан - 1 с.л.
  • вода - 4 - 5 с.л. ледено студена
  • Пълнеж
  • пекан - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 175 г
  • златен сироп - 175 мл
  • портокалова кора - от 1 бр.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите тестото, пресейте брашното със солта, добавете маслото и направете маслени трохи.

Добавете нарязаните орехи пекан, сипете ледената вода и оформете тесто. Разточете го на кръг с диаметър 20 см, сложете във форма за пай.

Наредете орехите. Разбийте яйцата със захарта, захарния сироп, портокаловата кора и ванилията.

Изсипете отгоре и изпечете пая в загрята на 190 градуса фурна за 40 минути. Охладете, поръсете с пудра захар и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар