Свежа пролетна салата с ориз

MarianaMariana
Джедай
7
720
29/07/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо804
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете ориза с маслото, залейте го с врялата вода и солта, разбъркайте добре и покрийте с капак, но не плътно. Гответе ястието 3 минути на пълна мощ, след което намалете до средно положение и гответе на средна мощ около 12-13 минути, като веднъж разбъркате.

Извадете ориза и го оставете похлупен за 5 минути, след което махнете капака и го оставете да се охлади.

Обелете грейпфрута и го разделете на резени. Добавете ги към охладения ориз, заедно със скаридите и нарязаните на лентички тиквички. Смесете продуктите за дресинга, разбийте ги добре и овкусете салатата.

Разбъркайте, да са се овкуси и поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар