ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Домашен сладолед с карамелизиран сусам

Домашен сладолед с карамелизиран сусам

Марина НордМарина Норд
Новак
1k36927690
Домашен сладолед с карамелизиран сусам1 / 2
25/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сусамът се запича на сух тиган 4 минути при непрекъснато бъркане на бавен огън. Добавя се захарта и малко вода и сместа се загрява до образуване на течен карамел. Излива се върху фолио и се оставя да изстине, след което се натрошава.

Приготвя се крем, като млякото, жълтъците, захарта и ванилията се смесват в тенджерка и се загряват на водна баня при непрекъснато бъркане. След като се сгъсти, се сваля от котлона и се оставя да се охлади напълно.

Кремът се слага в кутия с капак и се оставя в хладилника за 3 часа, като през един час се вади и се разбива добре. След това се вади, добавя се карамелът и всичко се разбърква отново. Оставя се да се замрази за 30 минути и се сервира.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: