Италиански сладолед с праскови

27/06/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 208
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се кипва с водата и след като захарта се разтвори, сместа се вари 5 минути на бавен огън и се сваля от котлона. Оставя се да се охлади.

Прасковите се обелват, разрязват се на половинки, костилките се отстраняват и плодовете се пасират. Лимонът се изстисква и сокът се добавя към пюрето от праскови. След това се добавя охладеният захарен сироп. Сместа се излива във форма и се замразява 2 часа.

След това се пресипва в голяма купа, разбърква се добре и отново се слага във формата. Оставя се да се замразява още 4 часа и се сервира, като преди това се извади и се остави за половин час в хладилника. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар