Торта Павлова с кайсии

Марина НордМарина НордНовак1219
28/06/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 382
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нишестето се смесва с оцета. Белтъците се разбиват на сняг, като постепенно се добавя захарта. Добавя се нишестето с оцета и внимателно се разбърква.

В тава, постлана с хартия за печене, се слагат белтъците, като се оформя красива купчина с диаметър 25 сантиметра. С долната страна на лъжица се оформят красиви вълни.

Поръсват се с половината лешници и блатът се пече 1 час на 140 градуса. Фурната се изключва, вратичката се отваря и блатът се оставя да изстине напълно във фурната.

Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се отстраняват. Една трета от плодовете се пасират и се смесват с пудрата захар. Добавя се сметаната и се разбърква внимателно.

Останалите кайсии се нарязват на резенчета. Блатът се слага в голяма чиния, отгоре се слага кайсиевата сметана и се украсява с резени кайсии и с останалите лешници.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар