Кавказки пирог с телешко месо

Марина НордМарина НордНовак1219
25/06/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пшениченото брашно се смесва с нишестето, яйцата, сметаната, майонезата, содата и половината от солта и се разбърква добре. Получава се тесто с гъстота на сметана.

Месото се реже на ситно. Морковът се настъргва, лукът и печурките се нарязват на ситно. Месото се запържва до златисто в смес от олио и масло. Добавят се морковът, лукът и гъбите и се пържат още 5 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се бульонът и останалата сол и месото се задушава до омекване. Добавя се ръженото брашно, размито с малко бульон. Добавя се копърът и дафиновият лист и ястието се задушава още три минути.

Плънката трябва да е гъста, затова, ако се налага, може да се остави да поври още малко до изпаряване на течността. В тава, намазана с мазнина, се слага половината тесто, покрива се с плънката, а след това и с останалото тесто. Пече се един час на 200 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар