Гратин с миди и скариди

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
304
287
17/07/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо298
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете мидите в бялото вино за 3-4 минути. Отцедете ги и запазете течността.

Сварете картофите в подсолена вода. Намачкайте ги заедно с жълтъка, 25 г от маслото и подправките.

Оставете настрана. Загрейте оставащото масло, добавете лука и го задушете. Прибавете гъбите и задушете за още 5 минути. Поръсете с брашното, разбъркайте и добавете виното.

Разбъркайте добре и след 2-3 минути прибавете сметаната и подправките. Овкусете със сол и черен пипер и добавете скаридите.

Загрейте внимателно и разпределете сместа в 4 формички за печене. Отгоре сложете картофеното пюре и запечете до готовност.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар