Салата от зелен фасул

ЕфросияЕфросияДжедай301
27/09/2010
"Свежа лятна салата с фин аромат на босилек "
Приготвяне20 мин.
Готвене4 мин.
Общо24 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 963
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 200 г пресни, малки фасулчета
  • домати - 2 броя
  • яйца - 3 броя
  • лук - 1/2 глава червен
  • сол
  • зехтин
  • оцет - ябълков
  • босилек - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеления фасул и го бланширайте за кратко.

В голяма чиния по средата се слага 1 цяло яйце. Около него се нареждат плътно домати на полумесеци, отгоре зеленият фасул, а най-накрая се добавя наситненият лук (като връхче).

Салатата се овкусява със сол, зехтин, оцет и малко босилек.

Останалите 2 яйца се нареждат на четвъртинки по периферията на чинията и салатата се поднася.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илиана
Илиана
17.03.2011 13:56
Значи, трябват 3 яйца.
1
0