Пиле с френски сос от вишни

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
228
27
220
20/06/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо376
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се разрязва на четири части. Лукът се реже на едро. Чесънът се реже на ситно. В купа се смесват олиото, чесънът, мащерката, солта и всичко се разбърква. С тази смес се натърква пилето.

Парчетата се редят с кожата нагоре в тава и се пекат 15 минути на 220 градуса. Приготвя се сос, като вишните се измиват и всеки плод се набожда с игла на няколко места. Вишните се слагат в тенджерка.

Виното се смесва със 100 милилитра вода и със захарта. Кипва се и горещият сироп се излива върху вишните. Добавя се черният пипер и дафиновите листа и се кипва още веднъж. Дафиновите листа се махат.

Фурната се намалява до 200 градуса. Пилето се полива със соса от печенето, около месото се слагат маслините и лукът и пилето се пече още 30 минути. Сервира се с вишневия сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар