Баница с локум, орехи и сушени плодове

ЕфросияЕфросияНовак301
07/10/2010
"Да вдигнат ръка всички онези, които обожават сладките баници "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 340
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поливът за баницата се приготвя от разбитите яйца, кисело мляко, брашно и ванилия. Вземат се наведнъж две кори, разпределя се равномерно нарязания на малки парченца локум, орехи и малко сушени плодове - също наситнени.

С лъжица се полива леко с полива, навива се на руло и се слага в леко намазнена тава.

Така се реди баницата, като вита, до изчерпване на корите. Отгоре се залива с останалия полив и се слага да се пече на 180-200 градуса.

Готовата баница се изважда, охлажда се леко и се залива със захарен сироп, приготвен от 1 ч.ч. захар + 1 ч.ч. вода + 20 г краве масло, като при варенето може да прибавите и настъргана лимонова кора.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
мима димитрова
Толкова захарен сироп, който попива бавно в хрупкавите кори, пък и сладките неща вътре са достатъчни... Малко е като "закърпена" тази рецепта...
0
0