Ezine.bg»Рецепти»Паста»Пене с наденица и доматен сос

Пене с наденица и доматен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Пене с наденица и доматен сос1 / 2
29/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • наденица - 250 г
  • резене - 1/2 ч.л. семена
  • люти чушки - 1 бр. сушена
  • целина - 1 стрък
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червено вино - 200 мл
  • домати - 625 г от консерва
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • пене - 400 г
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган и запържете лука. Доавете нарязаната наденица, семената резене и лютата чушка. Задушете за още няколко минути, след което прибавете целината, дафиновия лист и виното.

Задушавайте, докато течността се абсорбира и сипете доматите. Овкусете със сол и черен пипер, кипнете и варете на слаб огън 25 минути.

Добавете млякото, разбърквайте 4 минути и свалете от огъня. Махнете целината и дафиновия лист от соса. Междувременно сварете пенето и го смесете с топлия сос. Поръсете с пармезан и поднесете веднага.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Хайде сега пене - защо не макарони?
Като му смениш името нестава нещо друго по-вкусно или оригинално.
Опитваш се да направиш нещо между макарони ала арабиата и макарони със сос болонезе ....
06.02.2016 23:20
1