Грах с месо и картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
19/10/2010
"Неостаряваща класика с телешко месо и грах!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 684
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 3 броя средно големи
  • грах - 500 г от консерва
  • дафинов лист - 2 листа
  • черен пипер - няколко зърна
  • сол
  • вода - 1200 мл
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се сварява в 1 1/2 л вода заедно с едро нарязаната глава лук, двата цели моркова, 1/2 дафинов лист, няколко зърна черен пипер и сол. Свареното месо се прецежда от бульона и се обезкостява при нужда.

Нарязва се на парчета заедно с морковите и се връща отново в горещия бульон. Прибавят се нарязаните картофи и грахът, след която ястието къкри до пълното им сваряване.

Готовият грах с месо и картофи се поръсва с нарязан магданоз.

Тенджера под налягане 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера под налягане 7л
39.99 лв.
Виж ››

Във всяка кухня трябва да има една тенджера под налягане, защото с нея готвенето е по-бързо, по-лесно и по-здравословно. Редица предимства, с които всеки иска да разполага, събрани в един кухненски съд - тенджера под налягане.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ваня
ваня
18.11.2014 20:58
Каква е тази леща на снимката
1
0
Хрис
Хрис
04.12.2014 15:47
:D хахах вярно, каква е тази леща?
0
0
Диан
Диан
12.02.2011 15:28
Ами някаква мазнинка като олио, няма ли да сложим на яхнийката ? Може и малко подправки.
2
1