ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Китайски сладко-кисел сос

Китайски сладко-кисел сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
943
4k
10
15k
Китайски сладко-кисел сос
27/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене15 мин.
Общо15 мин.
"Πoчитaтeлитe нa ĸитaйcĸия cлaдĸo-ĸиceл coc знaят ĸoлĸo вaжнa пoдпpaвĸa e тoй, зa дa пpидoбиe едно яcтиe зaвъpшeн вид във вĸycoвo oтнoшeниe. Πoдxoдящ e зa гapниpaнe нa вcяĸaĸви мeca, ocoбeнo пaниpaни, яcтия c opиз, cпaгeти, дopи и pибa"

Необходими Продукти

  • оцет - 200 мл винен
  • захар - 200 г
  • сол - 1 с.л.
  • кетчуп - 100 г
  • нишесте - обикновено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тиган на котлон и излейте оцета, след което прибавете захарта. Бъркайте, докато захарта се разтвори. След това прибавете солта и кетчупа при непрекъснато бъркане.

Най-накрая добавете разтвореното нишесте и бъркайте, докато заври.

Така приготвеният сладко-кисел сос е подходящ за различни меса и панирани ястия.

Рейтинг

5 18
4 7
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка: