Китайски сладко-кисел сос

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
27/09/2010
"Πoчитaтeлитe нa ĸитaйcĸия cлaдĸo-ĸиceл coc знaят ĸoлĸo вaжнa пoдпpaвĸa e тoй, зa дa пpидoбиe едно яcтиe зaвъpшeн вид във вĸycoвo oтнoшeниe. Πoдxoдящ e зa гapниpaнe нa вcяĸaĸви мeca, ocoбeнo пaниpaни, яcтия c opиз, cпaгeти, дopи и pибa"
Готвене15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо173 641
  • Преглеждания за месеца1327
  • Преглеждания за седмицата451
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • оцет - 200 мл винен
  • захар - 200 г
  • сол - 1 с.л.
  • кетчуп - 100 г
  • нишесте - обикновено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тиган на котлон и излейте оцета, след което прибавете захарта. Бъркайте, докато захарта се разтвори. След това прибавете солта и кетчупа при непрекъснато бъркане.

Най-накрая добавете разтвореното нишесте и бъркайте, докато заври.

Така приготвеният сладко-кисел сос е подходящ за различни меса и панирани ястия.

Стъклена купичка диаметър 6 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стъклена купичка диаметър 6 см
1.36 лв.
Виж ››

Лесни за употреба и много практични стъклени купички, подходящи за сосове, кремчета, ядки или др.

Рейтинг

5 18
4 7
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Tsura Encheva
Tsura Encheva
02.05.2020 13:17
Получи се голям бълвоч, който няма нищо общо с китайския сладко-кисел сос. Жалко за продуктите.
0
0
Юлия Начева
Юлия Начева
25.10.2016 13:27
Подходящото нишесте е царевично , пшеничното е добро само за сладки кремове и пудинги .
0
0
никнай
никнай
26.02.2016 21:44
Няма такованещо като "нишесте - обикновено". Има царевично, оризово и картофено ( това са най-разпространените и използваните).
В китайската кухня за очудване се използва картофеното.

След като си "Мастър Шеф" трябва да го знаеш и да даваш точната информация на обикновеният потребител - недопустимое да забравиш да дадеш данни за грамаж.
Ако незнаеш колко е грамажа можеш спокойно да напишеш " добавете разтвореното нишесте до получаване на желаната от вас гъстота".
6
2