Лютива лютеница без варене

27/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Лютеницата може и да е сладка, но най-сладката лютеница е пикантната!"
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо180 мин.
  • Порции10 буркана
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 787
  • Преглеждания за месеца618
  • Преглеждания за седмицата227
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опечете и обелете патладжаните и чушките (изчистете и семките). Залейте ги с малко оцет и ги оставете да престоят няколко часа.

Сварете морковите, след което смелете всички зеленчуци в машина за месо. Посолете ги, добавете останалите подправки и смления чесън.

Добавя се и доматеното пюре заедно със сгорещеното олио. Сместа се разпределя в бурканчета. Във всяко бурканче се слага по 1 люта чушка, цепната на кръст леко с нож.

Затварят се бурканчетата и лютеницата се стерилизира за 20-30 минути.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар