Сирене по шопски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
07/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Една от най-любимите ни рецепти от българската кухня, която задължително си приготвяме поне веднъж седмично!"

Необходими Продукти

  • сирене - 600 г краве
  • яйца - 4 броя
  • мазнина - 100 мл олио
  • домати - 4 броя не големи
  • люти чушки - 4 чушлета
  • чубрица - 2 ч.л.
  • червен пипер - 4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разпределете сиренето в 4 гювечета. Доматите се обелват и нарязват на много ситно, след което се прибавят към сиренето в гювечетата. Поливат се с олио, прибавя се и чубрицата.

Лютите чушки се разцепват до средата на кръст и слагат прави до стената във всяко гювече.

Ястието се слага да се печат във силна фурна за около 25 минути. След това се изваждат и във всяко се чуква по 1 яйце, което се поръсва с червен пипер.

Гювечетата се пекат до втвърдяване на яйцето.

Рейтинг

3.9
511
411
35
24
10
Дай твоята оценка: