ezine.bg»Рецепти»Паста»Пролетни канелони

Пролетни канелони

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k6541k
Пролетни канелони
07/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • лук - 1 малка глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бакла - 125 г
  • грах - 125 г
  • мента - 20 г
  • босилек - 20 г
  • чесън - 1 скилидка
  • рикота - 300 г
  • пармезан - 75 г + за поръсване
  • масло - 40 г
  • брашно - 30 г
  • бяло вино - 75 мл сухо
  • канелони - 150 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете млякото с дафиновия лист и нарязания лук, охладете за 20 минути. Сварете баклата и граха за 6-8 минути във вряща вода.

Пасирайте ги заедно с подправките и чесъна. Смесете с рикотата, пармезана и оставащите зеленчуци. Овкусете със сол и черен пипер.

Разтопете маслото на слаб огън, добавете брашното и разбърквайте 2 минути. Махнете от огъня и бавно смесете с млякото. Върнете на котлона, кипнете и прибавете виното. Разбъркайте за 5-6 минути и овкусете със сол и черен пипер. Сварете пастата.

Напълнете канелоните със зеленчуковата смес. Поръсете половината от соса върху тава за печене, сложете канелоните и поръсете с оставащия сос. Накрая завършете с пармезан и печете в загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: