Поширани круши в порто

04/06/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8705810208
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
  • Преглеждания общо416
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • лимонов сок - от 1 бр.
  • круши - 4 бр. обелени
  • порто - 570 мл
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете крушите с лимоновия сок, за да не потъмнеят. Сложете ги в голяма тенджера и ги залейте с виното и малко вода.

Добавете канелата и захарта и варете за 15-20 минути.

Извадете крушите и ги охладете. Върнете сиропа на котлона и го варете, докато се редуцира.

Сервирайте крушите в ароматния сироп.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар