Дюли с пилешко месо

MarianaMarianaДжедай7720
27/12/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо894
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • дюли - 8 бр.
  • пилешко месо - 500 г филе
  • лук - 1 глава
  • олио - 5 с.л.
  • бял пипер
  • канела
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дюлите и ги бланширайте за няколко минути във вряла подсолена вода. С помощта на остър нож отрежете капаче при дръжката и издълбайте вътрешността с лъжичка.

Загрейте олиото и запържете ситна нарязаното месо и лук. Подправете продуктите с бял пипер и канела, разбъркайте добре и напълнете дюлите.

Подредете пълнените плодове в тенджера, залейте ги с малко гореща вода и варете на тих огън до омекването на дюлите.

Извадете плодовете, а остатъка от течността от варенето застройте с разбитите жълтъци. Преди поднасяне залейте дюлите с получения сос.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар