Пирог с лук и маслини

MarianaMarianaДжедай7720
04/06/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо353
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте маята с вилица, смесете я с брашното, захарта и добавете 150 мл топла вода. Разбъркайте добре, покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.

В това време нарежете лука на тънки кръгчета и ги изпържете до омекване в сгорещено олио. Овкусете ги със сол и пипер.

Разточете тестото, прехвърлете го в предварително намазнена тава, като покриете и стените ѝ. Набодете го с вилица и го оставете да втаса 20 минути.

Отгоре разпределяме задушения лук, маслините и аншоата, подправяме и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар