Шоколадов баварски крем

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
489
407
18/01/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене10 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 065
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете хартия върху продълговата форма за печене и я сложете във фризер. Загрейте половината сметана, добавете шоколада и разбърквайте докато се разтопи. Сипете в купа половината брашно, половината захар и 4 жълтъка.

В друга купа сипете оставащите брашно, захар и жълтъци. Разбъркайте ги. Внимателно сипете шоколадовата смес в едната купа, върнете на огъня и леко загрейте. Сипете половината желатин, разбъркайте и сипете смета в кана.

Половината от сместа изсипете в подготвената замразена форма и върнете във фризера за 45 минути. Смесете оставащата сметана, еспресото и ликьора и внимателно загрейте. Тази смес се изсипва при сметановата смес. Сипете оставащия желатин, махнете от огъня и сипете в кана.

Половината от този крем се изсипва върху шоколадовия блат във формата. Върнете във фризера и охладете за 30 минути. Извадете и сипете оставащия крем, върнете отново във фризера. Завършете с оставащия кафеен крем, охладете целия сладкиш за 4 часа и сервирайте.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар