Карамелизирани ягоди с яйчен сос

Марина НордМарина НордНовак1219
22/08/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо274
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се почистват и се измиват, след което се разрязват на половинки.

Маслото и захарта се загряват и в тази смес се запържват ягодите до карамелизиране - около 4 минути.

Жълтъците се смесват с коняка, пудрата захар и ванилията.

Загряват се на водна баня до сгъстяване. Ягодите се разпределят в купички и се поливат с яйчения сос.

Украсяват се с по едно листенце мента.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар