Карамелизирани ягоди с яйчен сос

22/08/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо273
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се почистват и се измиват, след което се разрязват на половинки.

Маслото и захарта се загряват и в тази смес се запържват ягодите до карамелизиране - около 4 минути.

Жълтъците се смесват с коняка, пудрата захар и ванилията.

Загряват се на водна баня до сгъстяване. Ягодите се разпределят в купички и се поливат с яйчения сос.

Украсяват се с по едно листенце мента. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар