Бял шоколадов трайфъл с плодове

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
15030
17/11/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо784
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • плодове - 1 кг летни (череши, боровинки, ягоди, къпини и др.)
  • кафява захар - 100 г
  • бисквити - 225 г
  • вермут - 5 с.л. червен
  • сметана - 275 мл
  • бял шоколад - 20 г
  • яйчен крем - 500 г
  • кисело мляко - 500 мл
  • кафява захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте почистените и нарязани плодове в тиган заедно с кафявата захар за 5 минути. Отцедете плодовете през сито и върнете соковете в тенджерка.

Сипете 1 с.л. студена вода и разбъркайте. Махнете от огъня. В големи чаши сложете натрошените бисквити и ги залейте с вермута. Отгоре сипете плодовете и сока. Отгоре разпределете половината сметана.

Разтопете шоколада на водна баня и го смесете с половината от яйчения крем. Махнете от котлона и оставащия крем смесете с оставащата сметана.

Сипете върху плодовете и охладете за 1 час. Смесете киселото мляко с двете лъжици захар и малко охладена сметана. Разпределете върху десертите и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар