Домашен сладолед с банани и джинджифил

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
229
27
220
06/06/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 062
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кондензирано мляко - 450 мл без захар
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • банани - 3 бр.
  • кленов сироп - 6 с.л.
  • джинджифил - 2 щипки на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кондензираното мляко се разбива с миксер на бавна степен до кремообразна маса. Добавя се захарта и се разбива още веднъж. Бананите се обелват, пасират се и се добавят към млякото. Сместа се слага във фризер за 3 часа.

Вади се и се разбива с вилица. Връща се във фризера за 2 часа и отново се вади и се разбива. Връща се за 2 часа, вади се от фризера и се оставя да се отпусне на стайна температура за 30 минути.

Приготвя се джинджифилов сироп, като кленовият сироп и джинджифилът на прах се смесват. От сладоледа се правят топчета, слагат се в купички и се поливат с джинджифиловия сироп.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар