Пълнена пуйка с ябълки и бекон

ЕфросияЕфросияДжедай301
16/10/2010
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 662
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се измива, натрива се отвътре и отвън със сол, масло и черен пипер и се поръсва със сока от 1 лимон. Стафидите се накисват в коняка за 10 минути за да набъбнат.

Запържва се нарязаният на ситно лук, прибавя се оризът, стафидите и шунката. Долейте 1 ч.ч. вода и варете до набъбване на ориза. Прибавя се настърганата ябълка, сол и черен пипер. Пуйката се пълни с плънката и се зашива с бял конец или се забожда с клечки за зъби.

Нарежете няколко листа кисело зеле и ги запържете в тавата, в която ще се пече пуйката със свинска мас. След това се поръсва с ситно нарязания бекон. Пуйката се слага върху така приготвената подложка с корема нагоре, покрива се със зелеви листа, за да не прегори.

В тавата се доливат 2 ч.ч. вода и пуйката се пече на умерена фурна, като от време на време се полива със соса. Обръща се на няколко пъти и се добавя по малко топла вода при необходимост.

Готовата пуйка се познава по това, че лесно се набожда с вилица и от мястото на пробождането, изтича светъл прозрачен сок.

Изпечената пуйка се изважда, а зелето се поръсва с малко ким и виното и се пече още 10 минути.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар