Канелони с кайма

26/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Как да не се влюбиш в Италианската кухня?"
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене55 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 380
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От първите четири съставки се замесва твърдо тесто и се оставя да почине 30 минути, поръсено с брашно и похлупено с купа.

Разточва се тънка кора и се режат квадрати със страна 14 см. В плитка широка тенждера се пускат във вряща подсолена вода по 2 квадрата. Вадят се с решетеста лъжица и се поставят върху навлажнена кърпа.

Нарязаните на ситно лук, чесън и морков се задушават в сгорещена мазнина за кратко. Добавя се каймата и се бърка с дървена лъжица. Добавя се кубчето бульон, виното, доматите, захарта.

Сосът къкри така поне 30 минути, посолява се, добавят се и босилека и майораната.

Сосът се оттегля от котлона, оставя се да изстине, след което се добавят 1 яйце, кашкавала и целия пармезан. Разбърква се с дървена лъжица и с него се пълнят канелоните като се навиват на руло или се оформят пликове. Подреждат се в намазнена тава и се заливат с остатъка от соса.

Ястието се пече в предварително загрята фурна 180 градуса около 35-40 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар