ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Стерилизирано кьопоолу

Стерилизирано кьопоолу

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Стерилизирано кьопоолу
17/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
270 мин.
"Бързаме да затворим бурканите с кьопоолу и да ги стерилизираме, че току виж сме го излапали преди това!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се изпичат, обелват се и се нарязват на парчета. Доматите се смилат и всички зеленчуци се слагат да се запържат в олиото, като първо се задушават за няколко минути патладжаните и чушките, след което се прибавят смлените домати.

Сместа се задушава, докато се изпари водата. Разпределя се в буркани, които трябва да са предварително затоплени буркани. Бурканите се стерилизират за 10-15 минути.

При поднасяне кьопоолуто се гарнира с пресован чесън и магданоз.

Рейтинг

4.7
510
42
31
20
10
Дай твоята оценка: