Стерилизирано кьопоолу

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
17/10/2010
"Бързаме да затворим бурканите с кьопоолу и да ги стерилизираме, че току виж сме го излапали преди това!"
Приготвяне90 мин.
Готвене180 мин.
Общо270 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 545
  • Преглеждания за месеца2655
  • Преглеждания за седмицата582
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се изпичат, обелват се и се нарязват на парчета. Доматите се смилат и всички зеленчуци се слагат да се запържат в олиото, като първо се задушават за няколко минути патладжаните и чушките, след което се прибавят смлените домати.

Сместа се задушава, докато се изпари водата. Разпределя се в буркани, които трябва да са предварително затоплени буркани. Бурканите се стерилизират за 10-15 минути.

При поднасяне кьопоолуто се гарнира с пресован чесън и магданоз.

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 10
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Кирил
Кирил
06.01.2015 23:47
Патладжаните ги изпичам, обелвам ги,осолявам ги и оставям да се отцедят. Затварям и стерилизирам. По желание зимата кобинирам с желани компоненти.
4
2
Светлана
Светлана
04.10.2014 18:00
Извинете искам да попитам колко буркана излизат от тази рецепта?
16
1
Йорданка Димитрова
Йорданка Димитрова
07.10.2013 21:21
Много много хубаво и не толкова трудоемко...
2
5