Кьопоолу

EfrosiaEfrosia
Джедай
9585k1016k
13/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Традицията повелява в кьопоолуто да се слага поне 4-5 скилидки чесън, за здраве и добър вкус!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • червени чушки - 1/2 кг капия
  • домати - 2 големи
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. ябълков
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Патладжаните и червените чушки се изпичат, обелват се, нарязват се и се смилат с пасатор.

Доматите се настъргват на ренде и се смесват със смелните патладжани и капии.

Чесънът се нарязва на ситно и също се добавя. Залива се с олиото и сместа се разбърква много добре. Прибавя се оцет на вкус, наситнения магданоз и кьопоолуто се поднася студено.

Рейтинг

5 8
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: