ezine.bg»Рецепти»Риба»Шишчета»Рибни шишчета с лимонов сок

Рибни шишчета с лимонов сок

MarianeMariane
Джедай
202128261
Рибни шишчета с лимонов сок
14/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • масло - 30 г
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • лук - 8 малки главички или арпаджик
  • риба - 400 г треска или монах
  • дафинов лист - 4 бр.
  • за соса
  • лимони - 3 с.л. сок и кора
  • естрагон - 2 ч.л.
  • масло - 25 г
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото в купа и го загрейте за около 1 минута на пълна мощ, докато се разтопи. Добавете почистените и срязани на две лукови глави и нарязаните на квадратчета пиперки.

Пуснете на пълна мощ за 2 минути, след което ги оставете да се охладят. Междувременно нарежете рибата на кубчета. Нанижете шишчета като редувате риба, лук и чушки до изчерпване на продуктите.

Поставете готовите шишчета в подходящ съд, покрийте с хартия за печене и гответе около 4-5 минути на пълна мощ. Извадете от фурната и завийте с алуминиево фолио.

Смесете лимоновия сок с естрагона, маслото, яйчените жълтъци, сол и черен пипер. Разбийте добре и пуснете на средна мощ за около 1 1/2 минути. Поднесете шишчетата със задушен ориз, готовия сос и малко лимонена кора, настъргана върху тях.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: