Турска мусака

EfrosiaEfrosia
Джедай
9655k1118k
Турска мусака1 / 2
22/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8-9
"Не просто вкусна мусака с телешко месо, а истински кулинарен празник!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г, телешка
  • домати - 1/2 буркан, от консерва
  • чушки - 2 зелени
  • кисели краставички - около 1/2 буркан
  • моркови - 1 брой, голям
  • яйца - 5 - 6 твърдо сварени
  • картофи - 1 кг за картофено пюре
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - за картофеното пюре
  • кашкавал - за поръсване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте консервираните домати и размесете каймата с 2-3 с.л. от него. Загрейте малко мазнина в тиган и задушете нарязаните чушки и морков. Добавете каймата, овкусете с подправки и останалите домати.

Задушавайте, докато доматеният сок не се изпари. През това време сварете и картофите, след което ги направете на пюре с малко сол, масло и прясно мляко. Сварете яйцата и ги нарежете на кръгчета.

В намаслена тава направете канапе от картофеното пюре, отгоре разпределете каймата, ред нарязани краставички и яйца и отново ред пюре. Поръсете с кашкавала и запечете мусаката до златиста коричка.

Рейтинг

5 10
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: